Boksen is een intensieve en technische sport. Mannen van over de hele wereld beoefenen deze sport. Je bent constant in beweging: je moet stoten, jezelf verplaatsen en jezelf verdedigen. Hiervoor zijn honderden combinaties en iedere beweging kent zijn eigen techniek. Daarom ben je bij boksen nooit uitgeleerd en kun je blijven groeien. 

‚Äč

We besteden aandacht aan conditietrainingen, sparren en techniek. Tijdens de training wisselen we deze vormen met elkaar af. Er zijn diverse trainers die tijdens de trainingen rondlopen om tips en aanwijzingen te geven. Hierdoor kan iedereen meteen aan de slag en op zijn eigen tempo en niveau trainen. Je traint bij ons in één van de volgende groepen: beginners, gevorderden en wedstrijdgroep.

 

Wat is het voordeel?

Boksen is een contactsport waarbij je constant in beweging bent. Door de trainingen word je sterker, krijg je meer spieren, een beter uithoudingsvermogen en verlies je wat gewicht. 

 

Praktische zaken

Ben je in het bezit van boksspullen? Neem deze dan mee. Zo niet, dan kun je voor de eerste trainingen bij ons (gratis) boksspullen gebruiken. Zorg ervoor dat je sportkleding draagt waarin je je lekker voelt en waarin je lekker kunt bewegen. We trainen op een groene gymzaalvloer, waardoor sportschoenen met een lichte zool verplicht zijn. Informatie over de trainingstijden vind je hier.

 

Ben je nieuwsgierig hoe anderen denken over onze trainingen? Lees dan hieronder de ervaringen van twee van onze leden.

Lorenzo (23 jaar)

"Wat er zo leuk is aan boksen bij BCL? Het is hier gewoon echt de perfecte combinatie tussen recreatie en sport. Je kunt hier echt hard trainen en lekker boksen, maar er is ook ruimte voor techniek, conditietraining en persoonlijke aandacht."

WORD EEN BOKSER!
Is je interesse gewekt en lijkt het jou leuk om eens mee te trainen? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvende proefles en ervaar het zelf! Je kunt je aanmelden door ons contactformulier in te vullen. Het enige wat je hoeft te doen is op de knop hiernaast te klikken.

© 2017-2019 BCL Boks Club Leidsche Rijn                                 Lid van De Nederlandse Boksbond 

  • icon mail
  • Black Facebook Icon